The Story Of My Life
My Profile

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

Hello!Put your profile here.Don't remove credits.Follow my blog ,the link at the credits :)


Footprints here!



Credits!

Edit by: Timi
basecode: Nurul AtiQah
Re-Edited By: Aien

Others:   


Andai itu Takdirnya

Heyy fellas ! Have a good day :) Ok , hari ni nak story pasal novel Andai Itu Takdirnya karya Siti Rosmizah . Novel karya beliau memang best gilaaaaa . Novel ni apakk lahh segala sedihnye . Sampai nangis-II aku baca novel ni :'(

Sinopsis Andai Itu Takdirnya 
Aleya, gadis cantik datang dari keluarga sederhana.Dia menyimpan perasaan pada seorang anak tokoh korporat yang juga rakan kuliahnya di universiti di United Kingdom,Syed Adam Aizril.

 Syed Adam Aizril-jejaka tampan,digilai wanita. Limpahan kemewahan meletakkan ego dan sombongnya berada di tahap yang tinggi.Mentalitinya mementingkan darjat dan kedudukan telah menutup pintu hatinya untuk mendengar getaran hatinya pada Aleya.

 "Salahkah Leya mencari bahagia?" Mengapa Leya tak pernah dapat merasainya?Hina sangatkah sebab beribu dan berbapa orang miskin.Walaupun miskin,tapi Leya masih ada maruah diri.

 Satu peristiwa menyatukan mereka.Tapi dek ego,sombong dan pentingkan darjat Syed Aizril melayan Aleya dengan hina sekali.

 "Kuasa cinta,tiada siapa yang dapat menghalang.Mereka kembali bersatu atas penyesalan Syed Aizril, Ketika menyulam bahagia,muncul Sharifah Emilin,sepupu kepada Syed Aizril membuat onar,Dendam
Emilin pada Aleya harus ditunaikan -dia menganggap Aleya perampas Syed Aizril yang konon dianggap kekasihnya,Namun bagi Syed Azril hanya Aleya yang bertaktha di hati.

 "You dengar sini Zril, dendam I tak habis kat sini. I bersumpah, I akan pastikan hidup you musnah...musnah sebagaimana you musnahkan hidup I. I takkan lepaskan you. You tetap akan jadi milik I. I janji Zril, I janji."

 Namun, ada kalanya cinta mereka teruji di tengah jalan. Kerana keegoan seorang lelaki yang menuncak, Syed Aizril telah melakukan kekhilafan yang hanya merugikan dirinya sendiri dan hampir-hampir menyebabkan dia kehilangan cinta sucinya.

 "Leya jangan tinggalkan abang. Kembalilah sayang, kembalilah. Jangan teruskan perjalanan itu. Berilah abang peluang untuk membahagiakan Leya. Hentikan perjalanan itu sayang, pandanglah ke belakang walaupun cuma seketika."

 Salahkah Aleya kerana memilih Syed Aizril dalam hidupnya?
 "Namun dia terleka sebentar dengan kebahagiaan palsu yang diciptakan oleh suaminya. Habis manis sepah dibuang. Dia akhirnya menjadi pengemis cinta pada suaminya sendiri.

 Akhirnya dia telah terluka untuk kedua kalinya tetapi kali ini kelukaannya lebih dalam hingga meragut nyawanya sendiri. Itulah kisah perempuan yang bernama Nur Aleya binti Idris."

 Cinta...cinta telah menjadikan ALeya, gadis yang pendiam dan berperibadi sederhana, seorang yang kuat, tabah, tegas dan berani, walau dalam hatinya penuh cinta dan kasih.

 "Selama aku miniti liku-liku kehidupan yang penuh onak dan duri ni, aku tidak pernah pasrah dalam hidupku. Andai itu takdir-Nya sebelum menggapai bahagia aku redha. Namun sampai waktu apabila aku tidak mampu bertahan lagi, hatiku lebih keras dari kerikil."

 Cinta...cinta telah mengubah Syed Aizril yang ego dan sombong kepada seorang yang sangat menghargai cinta dan kasih sayang.

 "Leya, abang janji dengan nama ALLAH abang akan menjaga Leya hingga ke nafas yang terakhir. Percayalah sayang. Leya takkan keseorangan lagi. Abang sayang Leya dengan penuh hati abang."

 Ketabahan Aleya yang ingin anak-anaknya membesar dalam keadaan sempurna tatkala doktor menyatakan dia mempunyai ketumbuhan dalam kepala membuatkan dia kembali pada Syed Aizril yang kononya sudah berubah.

 Kebahagian yang dikecapi hanya sementara bila Syed Aiziril mula cemburu buta pada isterinya.Walaupun cintanya hanya untuk Aleya,ego mengatasi segalanya.Aleya akur dengan kehendak suaminya yang akan bernikah dengan Lin
.Di kala penyakitnya semakin parah,dia keluar dari rumah besar itu dengan harapan yang musnah. Ditinggalkan Dania kerana dia tahu ajalnya akan tiba...

 Masih adakah peluang kedua buat Syed Aizril?

 Bermula dengan novel ni lah aku jadi pembaca setia novel karya Siti Rosmizah. Semua novel karya beliau aku ada. Kalau pergi Popular je aku mesti berlari dengan laju menuju ke arah rak novel dengan harapan ada karya latest dari Siti Rosmizah tapi setiap kali mesti hampa. Bergerak la aku ke rak buku yang lain dengan longlainya. Pengumpul tegar okeyh! Boleh nampakkan? Tapi sekarang Siti Rosmizah takde karya terbaru lagi. Bila dia nak keluarkan karya baru niiiii????

 Mak aku pun suka karya dia. Tahu tak mak aku mesti akan baca karya Siti Rosmizah sampai nangis-nangis. Aku pun tak terkecuali akan baca karya beliau sampai bengkak bijik mata. Cerita-cerita beliau sangat menyentuh perasaan okeyh. Boleh jugak dikatakan kisah percintaan yang diketengahkan oleh beliau sangat tragis. Ketragisan cerita beliau diakui oleh semua orang iaitu mak aku, adik aku dan aku sendiri haha. Boleh diamik kira sebagai semua orang ke tu? Hehe~ (gelak sopan)

 Dalam cerita ni aku menyampah betul dengan Syed Aizril tu. Sangat-sangat ethnocentrisms mengikut istilah jargon dalam International Bussiness (IB). Bahasa mudahnya ialah bajet bagus. Lagi aku menyampah dekat mak si Aizril tu. Eeeee sakit pulak hati kita. Sama spesis jelah mereka berdua ni. Mak dengan anak kan. Biasa la tu. Kejam tahu tak dua manusia ni. Lagi annoying si sepupu Aizril tu. Siapa nama dia? Sharifah Emilin ! Kadang-kadang timbul rasa geram jugak dekat si Aleya tu, baik sangat. Redha je dengan apa yang suami without heart and stomach dia buat. Mana ada orang sebaik tu dalam dunia nyata ni! Kan? Kan? Kan? Aduhai kau Aien, pehal nak bising-bising? Dah tentu-tentu tu novel, cuba jangan emo sangat =='.

 Bila dah habis je baca novel tu kan, terus aku terfikir siapa agaknya yang akan pegang watak Syed Aizril and Aleya kalau cerita ni difilemkan. And pengarah mana yang sudi nak jadikan cerita yang penuh tragis ni ke bentuk movie.Just wait and see .

                                      Okay , byeee peeps ! Assalamualaikum :D

Heyyyy everyone ♥

Assalamualaikum peeps! Long time no see. Bukan lontong nasi kayy, bukann -_______- . Tunggu raya nanti baru dapat kayh ! Without you, I'm lonely. Vengong line macam siput sedut betullah. Puas aku loading lama-lama tunggu blog ni . This is my comeback setelah hampir a year saya blackout kejapp . But! HI AUGUST! BYE JULY! be Nice to us. Apa yang penting, no perang sahabat, perang dunia or perang hati, kalau tak, Lan Todak tunggu depan rumah kau :) Okay peeps ! Byee , sambung karang ok :) Lagi 20 minit nak berbuka puasa dahh . Happy iftar everybody :D

Kenapa Malaysia Kalah ??

Assalamualaikum semua...
Tamatlah sudah perlawanan antara Malaysia dengan Thailand , antara Ombak Rindu dengan Ong Bak , antara Tomoi dan  Silat , antara Tomyam dengan Somtam ... sudah  tamat sudah  =)


Malaysia Vs Thailand Aff Suzuki 2012 | Perlawanan separuh akhir pertama pada Ahad 9 Disember 2012 di Stadium Bukit Jalil menyaksikan Harimau dan Gajah Putih sama-sama memungut 1 mata ( 1-1 )

Malayan Tiger vs White Elephant

Perlawanan memang sangat-sangat beremosi dan menyaksikan kesudahannya Thailand menang 2-0 ke atas Malaysia . Tak cukup itu , player Thai pergi sepak dekat muka  Farizal Marlias (Gool Keeper Malaysia) semata-mata nak bagi lagi sebiji gol masuk.

1 . Reff Korea Yang Tak Adil 

Inilah sebab paling top sekali kenapa Malaysia kalah dan membuatkan rakyat Malaysia geram sangat-sangat !!

Reff nie bapaklah segala bangang nye , ade ke patut Thailand yang buat salah tu dia buat bodo je dan bagi kad kuning dekat Malaysia . Kesian Fadhil Shas yang dibuang padang angkara didakwa bertelagah dengan seorang player Thai . Rase nak menangis je bila tengok Fadhil menitikkan ir mata beliau ketika keluar dari padang :'(

            Lee Min Hu . Puihhhhhhhhh !


Kata Fadhli Shas :
''Saya tidak tahu apa punca
pengadil memberikan kad merah
kepada saya, beliau sepatutnya
lebih adil dalam membuat
keputusan. Beliau sepatutnya
melihat apa yang berlaku
sebenarnya. Saya hanya cuba
mendapatkan bola tapi
Datsakorn menyiku saya dan
saya cuma menyuarakan rasa
tidak puas hati kepada dia saja.''


Fadhli Shas tidak bersalah , dye yang mula-mula siku Fadhli .
  

Reff dari Korea ini yang bernama Lee Mi Hun yang menjadi Penggadil Malaysia vs thailand asal cikgu bahasa English
sebelum jadi reff dan hobi dia
jogging .

Harap dia kembali jadi cikgu balik
tukar dari guru english ke sivik
dan mengajar anak murid dia
cara elak pembuatan rasuah
kerana salah di sisi undang-
undang...

Tiada Sivik punya orang..apa punya orang.


Memang sial rr pengadil nie agak nye dah kena  makan suap oleh si Siam nie ,tak pon dye dah terkena Tomyam Kangkang oleh pihak Thai nie .
#Boikot Samsung #Boikot Thai Massage #Boikot Tomyam #Boikot Sos Thai #Boikot Kpop #Boikoit Runningman 
Kepada Kpopers-Kpopers di Malaysia , inilah bangsa Korea yang korang agung-agungkan tu yang boleh pergi Jahanam .
Oppa Reff Jahanam Style ..

2 . Padang Macam Sawah Padi 

Malaysia mendapat padang untuk berlatuh yang tidak elok (atau lebih tepat  macam sawah padi lol). Dah la kena kongsi dengan orang awam (semestinya pemain tidak boleh menumpukan 100% perhatian semasa sesi latihan), lepas tu kemudahan yang disediakan tak lengkap pula! adoi.. Lepas tu bila game semalam pun sama juga! padang tak elok !!



Malaysia mendapat padang untuk berlatih yang tidak elok sekali ( atau seperti sawah padi ) .
Penganjur Persekutuan Bola Sepak Asean (AFF) menyediakan padang di Jaran Buraprat untuk skuad kendalian Datuk K Rajagobal menjalani latihan namun ia tidak seperti yang diharapkan. Ianya hanyalah padang awam yang dikongsi dengan orang awam di Bangkok!


Keadaan permukaan padang yang berlopak, rumput tebal boleh mengundang kecederaan kepada pemain dan lebih mengecewakan, padang awam itu tanpa tempat persalinan dan bilik air.

Bagi Subahan, beliau tidak menyangka AFF dan juga Persatuan Bola Sepak Thailand (FAT) memberi layanan buruk kepada skuad kebangsaan yang dianggap boleh menjejaskan persiapanmenghadapi Thailand pada separuh akhir kedua Piala AFF esok.


“Saya amat kecewa dengan padang latihan disediakan. Ketika Thailand datang ke Kuala Lumpur pada aksi pertama separuh akhir, kami beri layanan baik dengan menyediakan anggota polis dan stadium latihan tertutup tapi di sini mereka beri padang sawah kepada kita.


“Tindakan mereka langsung tiada semangat kesukanan, ini hanya merugikan masa latihan skuad kebangsaan di sini,” katanya.

Skuad kebangsaan tiba di Bangkok kelmarin, sehari lebih awal bagi melakukan persiapan rapi selepas seri 1-1 pada pertemuan pertama di Kuala Lumpur, Ahad lalu.

  
AFF mohon maaf kerana isu padang teruk yg diibaratkn seperti sawah padi yg digunakan skuad Harimau Malaya . Permohonmaaf itu disuarakan Aff dalam mesyuarat Mesyuarat Pengurus Pasukan Thailand  dan Malaysia sempena aksi separuh akhir kedua di Bangkok.
Sementara itu , Setiausaha Agung FAM , Datuk Azzuddin Ahamad menegaskan isu padang latihan yang teruk tidak seharusnya timbul dalam kejohana berprestij Asia Tenggara ini.
Dahlah padang latihan macam sawah padi , padang untuk game sebenar semala pun teruk jugakk . Lawa lagi padang sekolah aq .

3 . Jurulatih Harimau Malaya ( Datuk K Rajagopal )



 Harap FAM akan ambil coach dgn melakukan ujian2 kebijaksanaan dan diadili oleh juri2 yg bertauliah spt Jose Maurinho, Alex Ferguson dan beberapa nama besar lain. Kuar la duit sikit bayar diaorg utk menguji coach baru dan menilai kemajuan bola sepak negara. Sedih aku tgk bola sepak negara aku ni duk ranking 160++ dari dulu smpi skg.
Saya berani cakap MALAYSIA kalah 10-0...saya tak kisah...yang game buruk sangat...ingat SAFEE tu dapat boleh score 2 kali ke dalam masa 10 minit...macam mana nak menang kalau NORSHAHROL sorang kat atas dah la midfield tak berfungsi....10 orang tak kisahlah apa beza nya dengan 11...kalau formasi bagus saya memang yakin MALAYSIA boleh buat yang terbaik...takpelah benda dah jadi...
tukar jurulatih itu..sebabnya dia tak tahu pilih pemain lah.bole tgo kepincangannya.dia ltakan wing kiri dgn pmain yg tdak bole tendang kaki kiri..defend kiri pn sma jgak kcuali azmi n zubir la.kduanya, passing masi sngt lemah la bg sy..tahap passing tu ada pda gred F bg sy..mslah plg bsar dlm bola sepak jika passing tak betol..yg stu lgi smua pemain terlalu gopoh la..untuk apa kelam kabut main.kalo passing betol takpa la jgak..ni melayang ntah ke mana bola..hahaha.
Asal kalah msti srh letak jwtn n pecat ...cuba tgk MAN.UTD brp lame sir alex ferguson kt situ ??? 26 thn tau kt situ ...bknnnye stp musim MU mng piala ..pnh xmng pe2 pn dlm musim tu ...rileks je pun management diorg ....arsene wenger ,16 thn kt ARSENAL lg la dh brthn2 xmenang pe2 piala...still lg jd manager sne ...jgn jd mcm CHELSEA carca marba skrg ni asyik tkr manager je ...cuba kenang skit jasa coach KRG ... die kembalikan zaman kegemilangan pasukan bola sepak msia yg gelap & kelam slama lbh kurang 2 dekad ...amik coach import yg dktkan bgs xmnjdi pe pun aku tgk ...
Dahler..pengadil mmg berat sebelah tp kite kene ngaku taktik rajagobal da basi..ade ker sorg je striker sdgkan kite mmg kene score gol. dah xde alasan dah. byk sgt alsan nk slhkan org je sedangkan slh die sendiri xnampak mase seri friendly 'saya kenal pemain saya' kalah ngan singapore 'apek wat silap' mase kalah ngan thai 'pengadil berat sebelah' / 'silap berpunca dari amar rohidan'..berundurlah rajagobal kalo anda betul2 sayangkan harimau malaya

BANGKOK - 'Wajah sebenar'
pengendali Thailand, Winfried
Schafer akhirnya
terdedah.Ternyata kata-kata
manis beliau memuji penyokong

Harimau Malaya pada aksi
separuh akhir pertama Piala
Suzuki AFF 2012 di Stadium
Nasional, Bukit Jalil, Ahad lalu
sekadar satu
sandiwara.Semalam, Schafer
secara terbuka mengutuk
penyokong Harimau Malaya,
selain optimis pasukannya
mampu menyambar slot final
biarpun tanpa kehadiran beliau di
bangku simpanan gara-gara
rayuannya tidak dilayan oleh
pihak penganjur.Menjelang aksi
separuh akhir kedua di Stadium
Supachalasai malam ini, Schafer
memberitahu, penyokong di
Thailand jauh lebih profesional
berbanding penyokong Malaysia.

Segala-galanya sudah berakhir
buat Harimau Malaya apabila
tumpas 0-2 kepada Thailand
dalam aksi separuh akhir kedua
kempen Piala Suzuki AFF 2012 di
Stadium Supachalasai, malam
tadi.Impian Harimau Malaya
untuk mengulangi 'magis'
muncul juara dua tahun lalu
hanya tinggal sejarah apabila
Gajah Perang terlalu unggul di
gelanggang sendiri, sekali gus
menyaksikan Thailand mara ke
final dengan kelebihan agregat
3-1.Suka atau tidak, skuad
negara yang tempang apabila
terpaksa beraksi dengan 10
pemain gara-gara Mohamad
Fadhli Shas diperintahkan keluar
padang pada babak pertama juga
seolah-olah satu petanda betapa
aksi malam tadi bukan milik
Malaysia.Thailand yang
sekadar memerlukan keputusan
seri tanpa jaringan untuk layak
ke final sebaliknya bermula
garang apabila kesilapan Aidil
Zafuan Abdul Radzak untuk
mengawal kemas bola nyaris
dihukum Jakkapan Pornsai
seawal minit ketiga, mujur
penjaga gol negara, Farizal
Marlias bijak mengawal
keadaan.Kepanta san jentera
serangan Thailand yang diterajui
Teerasil Dangda dan Anucha
Kitpongsri juga memaksa
benteng pertahanan negara
menampilkan aksi keras sehingga
Mahalli Jasuli dan Mohamad
Fadhli dilayangkan kad kuning
oleh pengadil dari Korea Selatan,
Lee Minhu pada awal babak
pertama.  




Misi Malaysia di AFF Cup 2012
sudah berakhir.. Pemain skuad
kebangsaan akan kembali ke
pasukan masing2.. Tumpuan
peminat selepas ini tentu terarah
kepada saingan Liga M 2013 yang
akan membuka tirai pada 8
Januari 2013. Perlawanan piala
sumbangsih melibatkan pasukan
Kelantan vs ATM akan
berlangsung pada 5 januari 2013.

Mungkin anda masih kecewa dan
sedih dengan kekalahan skuad
kebangsaan, tapi admin percaya
kejayaan yang lebih besar sedang
menanti bolasepak negara pada
tahun 2013. Ada hikmah
disebalik semua ini.. Teruskan
sokongan anda kepada skuad
Harimau Malaya. Anda semua
tetap hensem dan lawo-lawo.

Kita akan kembali lagi ke SNBJ
pada februari 2013 dalam
perlawanan kelayakan Piala Asia
2015.. Yeahhhh !!





  
   

Edit photo .. hahaha .. sumpah lawak gilerr ... :P
           
Haha , oklah byee ..
Assalamualaikum =D